09940342996
keyhanweb@yahoo.com

Leadership Coaching

ساخته شده توسط ادمین در کوچینگ رهبری 8/10/2024
اشتراک گذاری

کوچینگ رهبری چیست؟

می توان گفت، کوچینگ رهبری (Leadership coaching) نه آموزش در زمینه کسب و کار، نه مشاوره، نه منتورینگ و نه یک دستورالعمل فنی و مشخص است. بلکه یک رابطه دو طرفه میان دو شخص کوچ و کوچی (مراجعه کننده) است که در آن، کوچی مهارت های مدیریتی که هر رهبر و مدیر پر نفوذ و تاثیرگذاری به آن نیاز دارد را کسب می کند. در کوچینگ رهبری که آن را با نام کوچینگ اجرایی نیز می شناسند، کوچ رهبری به کوچی خود کمک می کند تا مهارت های رهبری خود را توسعه دهد و به اهداف حرفه ای و سازمانی خود برسد. به عبارتی، کوچینگ رهبری رشد دادن توانایی فرد برای به اجرا گذاشتن و رسیدن به چشم‌انداز است.

 

تفاوت مدیریت و رهبری چیست؟

مدیریت هنر کار کارکردن با دیگران تعریف شده و رهبری هنر توانمند کردن دیگران است. در توضیح تفاوت مدیریت و رهبری، به گفته “آبراهام زالینیک”، استاد رهبری دانشگاه هاروارد رجوع می کنیم:

«تفاوت مدیر با رهبر در فهم و ادراک آن ‌هاست و ریشه در مسائل روان‌شناختی دارد. مدیران ضوابط و رویه‌ها را دوست دارند، به دنبال ثبات و کنترل شرایط هستند و سعی دارند مشکلات را خیلی سریع حل کنند. رهبران برخلاف مدیران، بحران و نبود ساختار را تحمل می‌کنند، صبور هستند و در تصمیم‌گیری هیچ عجله‌ای ندارند، چون دوست دارند تمام جوانب مشکل را در نظر داشته باشند و پس از آن تصمیم بگیرند.»

در حقیقت می توان اینگونه بیان کرد که مدیریت اصولا انجام برنامه های از پیش تعیین شده و منظم به وسیله کارمندان است. در حالی که رهبری ایجاد تغییرات مثبت و غیر خطی از طریق برنامه ریزی دقیق، چشم انداز و استراتژی است.

 

شیوه کار کوچ رهبری چگونه است؟

کوچِ رهبری (Leadership coach) شما ممکن است برای توسعه کسب و کار شما از روش ها و راهکارهای مختلفی برای کمک به درک پتانسیل رهبری شما استفاده کند. انتخاب هر کدام از رویکردهای او با توجه به شیوه کوچینگ رهبری حرفه موردنظر متفاوت خواهد بود. برخی از روش های متداول عبارتند از:

  • جمع آوری و سپس تجزیه و تحلیل داده هایِ رفتارهایِ رهبر و رفتارهای درون سازمانی، مِن جمله عملکرد مدیران و اعضای تیم؛
  • برگزاری ملاقات مکرر با رهبران در جلسات تعیین شده برای بحث در مورد برنامه ها و مسائل مربوطه؛
  • راهنمایی و پشتیبانی و رفع نگرانی های فردی و یا سازمانی؛
  • فراهم کردن ابزارها و منابع موردنیاز، مانند فرصت های یادگیری، فناوری و مطالبی برای مطالعه بیشتر؛
  • کمک در فرآیند تعین هدف اسمارت و دستیابی به آن؛
  • ارائه بازخورد حرفه ای در مورد مهارت ها و توسعه فردی رهبر.

نظرات (0)

اشتراک گذاری

این نوشته را با دیگران به اشتراک بگذارید